En kronisk sömnstörning är vad en person med narkolepsi upplever på en daglig basis medan de har tillståndet. Som ett resultat av hjärnans oförmåga att kontrollera normala sömnmönster, rapporterar personer som har denna sjukdom att de är mottagliga för att uppleva sug efter att sova när som helst på dygnet.

Föreställ dig att leva med ett tillstånd som fick dig att somna oväntat när som helst på dagen, men du skulle bara kunna sova i en handfull minuter som mest, eller kanske bara några sekunder som mest. Denna korta sömn kan pågå i en hel timme för vissa individer som lider av narkolepsi.Köp Provigil för bästa resultat.

De som lider av narkolepsi har ofta överdrivna begär efter vissa livsmedel, vilket kan leda till utveckling av ätstörningar.

Enligt resultaten från många studier drabbar narkolepsi män oftare än kvinnor. Även om forskare har identifierat ett antal ärftliga riskfaktorer för narkolepsi, är tillståndets grundorsak fortfarande ett mysterium. Det finns vissa spekulationer om att ett ämne i hjärnan som kallas hypokretin kan spela en betydande roll i utvecklingen av narkolepsi.Köp provigil sverige för att få bra kvalitet.

Hypokretin är nyckelhormonet som hjälper till att kontrollera sömnmönster. Denna kemikalie gör det möjligt för individer att hålla sig vakna när de behöver och även gå in i REM-stadiet av sömn när de behöver. Även om detta är hypokretinnivåerna ofta mycket bristfälliga hos narkoleptiska patienter. Det är inte förstått varför dessa nivåer visar sig vara lägre hos vissa individer jämfört med andra. Människor oftast köp modafinil.

Kataplexi är ett av symptomen på narkolepsi, som kännetecknas av en plötslig och ofrivillig minskning av muskeltonus. Detta kan orsakas av alla snabba och intensiva känslor, såsom skratt, ilska eller någon av en mängd andra känslor. Individer som har narkolepsi klagar ofta över att de inte kan hantera sin överväldigande vilja att sova hela dagen och att detta gör att de känner sig hjälplösa och irriterade.Köp provigil online till överkomliga priser.

De som lider av narkolepsi kan inte dra nytta av något av de läkemedel som nu finns på marknaden när det gäller att upprätthålla en vakenhetsnivå. Många patienter medger att de inte är så mentalt medvetna som de borde vara, vilket resulterar i dåliga prestationer på jobbet eller i skolan.

Vissa människor kan till och med lida av en minskning av muskeltonus, vilket skulle leda till olyckor med motorfordon. Kataplexi är ett symptom som kan uppstå av sig självt och orsakas av plötsliga eller kraftfulla känslor som ilska, spänning, ångest, humor eller entusiasm.

EDS och kataplexi är två av de allvarligaste symtomen på narkolepsi, och det enda sättet att behandla dem är med medicin. Tyvärr kan narkolepsi ännu inte botas eftersom dess ursprung inte är helt förstått; ändå är medicinsk terapi det enda sättet att hantera dessa symtom. Återigen anses behandlingsplanen helt enkelt vara en symtomatisk justering, inte en utrotning av symtomen.