Sömnapné är ett sömnproblem som gör att en patient slutar andas flera gånger under natten, upp till en minut åt gången. Symtom på sömnapné inkluderar högljudd snarkning, plötsligt uppvaknande med andnöd, muntorrhet, dåsighet och morgonhuvudvärk. Denna störning kan orsaka högt blodtryck och hjärt-kärlsjukdom. Behandling av sömnapné är avgörande. Det finns tre olika typer av sömnapné: central, obstruktiv och blandad. Behandlingar för sömnapné varierar beroende på typen av apné, dess svårighetsgrad och patientens sjukdomshistoria.

Behandlingar för sömnapné inkluderar livsstilsförändringar, köp modafinil Sverige, fysiska ingrepp, orala apparater, kirurgi, receptbelagda läkemedel och andningsmaskiner. En typ av medicin ensam kanske inte fungerar, så du kan behöva blanda sömnapnémediciner för att behandla sjukdomen. Patienten påbörjar behandling av sömnapné med enkla livsstilsförändringar: undvika alkohol, köp modafinil online, begränsande mediciner som lugnande och muskelavslappnande medel som slappnar av centrala nervsystemet, gå ner i vikt eller sluta röka. Behandling av sömnapné kan innebära användning av en kudde eller speciell anordning för att förhindra att personen sover på rygg. Detta inkluderar även användningen av en oral anordning som håller luftvägarna öppna under sömnen. Ett exempel på en sådan anordning för behandling av sömnapné är underkäksförlängningsskenan. Denna enhet liknar ett munskydd som bärs i sport och håller underkäken nedåt och framåt för att hålla tungan borta från den bakre delen av luftvägarna.

Kirurgi eller modafinil köpa är en av de mest invasiva behandlingarna för sömnapné. Det finns flera metoder. Kirurger kan lyfta och stärka vävnad och vidga luftvägarna. Framgångsgraden för operationen är dock inte hög. Receptbelagda läkemedel är inte lika effektiva som kirurgi, men är en annan möjlig behandling. Stimulerande medel kan minska antalet episoder av sömnapné, men de har biverkningar som hjärtklappning och sömnlöshet. När andra behandlingar för sömnapné inte har botat sjukdomen, kan stimulantia ordineras för att hjälpa patienten att somna under dagen. Som en komplett behandling för sömnapné är ordinerade mediciner inte effektiva.

Den vanligaste av de moderna behandlingarna för sömnapné är kontinuerligt positivt luftvägstryck, eller modafinil Sverige. Behandling för sömnbrist kräver att patienten bär en mask under sömnen, över näsan, över munnen eller både och. Andningsapparaten pumpar en kontrollerad luftström in i masken. Det extra trycket håller musklerna avslappnade, som om luft blåser upp en ballong. Patientens läkare bestämmer mängden tryck baserat på testet över natten.

Att få en god natts sömn är lika viktigt som att ha en ordentlig hälsosam kost och träna för att behålla en hälsosam kropp. En god natts sömn får din hud att se fräsch ut och hjälper din hjärna att bli piggare. Medan vi alltid försöker offra sömn för arbetet i en hektisk livsstil, är det mycket viktigt att du avsätter tillräckligt med tid för gammaldags skönhetssömn. En genomsnittlig person behöver åtta timmars sömn, barn sexton timmar och tonåringar ungefär nio timmar.