U wilt de hoogste prijs krijgen bij het verkopen of kopen van een bedrijf. Als koper wil je de beste deal en als verkoper ga je voor de hoogste verkoopprijs. U kunt de best mogelijke waarde krijgen met behulp van kosten aankoopmakelaar. Een bedrijfsmakelaar is een persoon of organisatie die als tussenpersoon optreedt om eigenaren te helpen bij de verkoop van hun bedrijf. Dit doen zij door het ontdekken van potentiële kopers, het invullen van bedrijfswaarderingen, het waar nodig structureren van potentiële financieringen en het assisteren bij het sluiten van deals.

 

Redenen om een Bedrijfsmakelaar in te schakelen?

Uw unieke en moeilijke pad van het kopen en verkopen van een bedrijf wordt genavigeerd door zakelijke makelaars. Bij de verkoop van uw bedrijf kan het niet inschakelen van een bedrijfsmakelaar uw bedrijf op een aantal manieren schade berokkenen, waaronder:

 

Het bedrijf verkeerd prijzen

Te weinig aandacht besteden aan zakelijke marketing

Gebrek aan kennis van de kwalificatie van de koper

Gepreoccupeerd raken met het managen van het bedrijf

 

Niet-professionals, zoals makelaars in onroerend goed, hebben vaak niet de nodige connecties of middelen om een bedrijf succesvol te verkopen. Aan de andere kant worden makelaarsbedrijven vaak bemand door agenten die gespecialiseerd zijn in bedrijven die onder een bepaalde branche vallen of onderscheidende kenmerken hebben. Als gevolg hiervan garanderen ze niet alleen dat ondernemers de beste waarde krijgen, maar helpen ze u ook met een aantal activiteiten die u mogelijk tijd en geld kunnen besparen.

 

Dit zijn de taken van een bedrijfsmakelaar:

Het is mogelijk dat een makelaar sommige of alle van de volgende taken moet uitvoeren, afhankelijk van de omvang en complexiteit van uw bedrijf:

 

Ontwikkel en voer een vertrouwelijke marketingstrategie uit

Het gebruik van branchespecifiek onderzoek om de grootste potentiële kopers voor uw bedrijf te identificeren, direct mail- en telefonische marketingcampagnes om contact op te nemen met potentiële klanten, en reclame voor uw bedrijf op beurswebsites en in vakbladen zijn enkele voorbeelden van deze tactieken. ?

 

Bedrijfsevaluatie en beoordeling

De makelaar maakt bedrijfsbeoordelings- en marketingmateriaal met behulp van de operationele en financiële informatie over uw bedrijf. De waarde-opinie van een makelaar, ook wel bekend als de 'meest waarschijnlijke verkoopprijs', is het resultaat hiervan. Gecertificeerde taxatie-experts voeren officiële taxaties uit, ook wel Certified Business Valuations genoemd. Bovendien kiest de makelaar de bedrijfsstructuur die voor u de laagste belastingplicht oplevert.

 

Pre-kwalificatie van kopers en klaar voor kopersbijeenkomsten

Er zijn maar weinig makelaars, zoals Beacon, die alle kopers die aan u zijn voorgesteld al hebben onderzocht en hun financiële gegevens hebben onderzocht. Hierdoor besteed je veel minder tijd aan chatten met niet-gekwalificeerde kopers. Bovendien, om ervoor te zorgen dat u de meeste waarde voor uw bedrijf krijgt, werken makelaars met u samen om vergaderingen met potentiële kopers die zij hebben opgezet, te plannen en voor te bereiden.


Stel een dataroom samen en voer klantbijeenkomsten

Makelaars kunnen u ook helpen bij het maken van de documentatie die u nodig hebt om kopers aan te trekken, ze te screenen en het verkooptransactieproces te stroomlijnen. Een executive summary, een vertrouwelijk informatiememorandum en een transitiestrategie zijn enkele van de documenten. Bovendien zullen makelaars u regelmatig ontmoeten om eventuele vragen of problemen te bespreken en om u op de hoogte te houden van de voortgang van de verkoop.


Bekijk aanbiedingen

De makelaars helpen u ook bij het evalueren en bespreken van deze ideeën, aangezien zij u de beste verkoopprijs voor uw bedrijf bieden. Ze beheren ook alle soorten gesprekken met externe partijen, waaronder advocaten en accountants. Bovendien nemen Due Diligence Brokers grondig elk document en potentiële kopers door. Daarnaast helpen ze u bij het organiseren van vergaderingen met accountants en advocaten om de vereiste due diligence uit te voeren.


Laatste woorden

De kostenaankoopmakelaar helpt u bij het vinden van een advocaat en bij het inzien van afsluitpapieren. Bovendien kunnen de commissies die aan zakelijke makelaars worden betaald, veranderen afhankelijk van verschillende omstandigheden. De grootte van het bedrijf heeft echter de grootste invloed op het honorarium van een makelaar.